PS Damaschin a sfințit un centru catehetic școlar pentru copiii aflați în situații de risc

De Ziua Mondială a Educației, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul a oficiat slujba de sfințire a Centrului cultural-catehetic școlar „Sfântul Stelian” de la Școala Gimnazială a localității sucevene Berchișești.

Activitățile centrului sunt diversificate și ocupă o arie importantă pentru dezvoltarea tinerilor. Profesori, preoți și specialiști fac voluntariat în acest centru pentru copiii care sunt în situații de abandon școlar.

Proiectul este unul inițiat și coordonat de inspectorul școlar pentru Religie, Daniela Ceredeev, și se desfășoară în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Preasfințitul Părinte Damaschin a ținut un cuvânt de felicitare celor prezenți în care a evidențiat rolul pe care Familia, Biserica și Școala îl au în dezvoltarea copiilor.

Copii prezenți la eveniment au primit cărți din partea organizatorilor.

După inaugurarea centrului catehetic, profesorii și elevii au fost invitați să vizualizeze expoziția fotografică „Copii și cărți” a Sectorului Media și Comunicare din Centrul Eparhial sucevean.

Totodată, cei prezenții au luat parte la prezentarea celui mai nou număr al revistei RoPot editată de profesorii și elevii școlii din Berchișești.

Toți angajații școlii au primit câte un exemplar al celui mai recent volum apărut la Editura Crimca, „Rugăciunea «Tatăl nostru», un comentariu pentru omul grăbit”, semnat de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei

Comentarii Facebook


Știri recente