PS Calinic Botoșăneanul a resfințit Biserica Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul din Costișa

Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a resfințit duminică Biserica Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul din localitatea nemțeană Costișa, Protopopiatul Roznov.

În continuare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de clerici din care a făcut parte Pr. Vasile Țoc, Protoiereul Protopopiatului Roznov, notează doxologia.ro.

În cuvântul rostit la slujba din 24 septembrie 2017, PS Calinic a explicat înțelesurile duhovnicești ale Pescuirii minunate (Luca, 5: 1-11).

Preasfinția sa a asemănat cărările către sfânta biserică cu năvodul Sfinţilor Apostoli și mulțimea credincioșilor uniți în lucrarea Bisericii cu mulţimea peştilor cuprinşi în năvodul Sfinţilor Apostoli.

PS Calinic Botoșăneanul a oferit diplome de vrednicie credincioșilor care au sprijinit lucrările efectuate la sfântul locaș.

Programul liturgic s-a încheiat cu oficierea unei slujbe de pomenire pentru ctitorii și slujitorii bisericii care au trecut la cele veșnice.

Biserica Parohiei Costişa II a fost ctitorită în anul 1803 de căpitanul Ioan Boian şi soţia sa Ana, primind hramul Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul.

În ultimii ani au fost efectuate lucrări de pictură în tehnica „fresco“ de Zenaida Rotaru. Au fost amenajate alei, scări, s-au lărgit zonele de acces din jurul locaşului prin turnare de ziduri de sprijin. În toamna anului 2016 a fost refăcută clopotniţa, iar în anul 2017 s-a construit o sală praznicală.

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente