PS Benedict Bistrițeanul s-a rugat pentru eroii înmormântați la Mănăstirea „Înălțarea Domnului” de la Muntele Rece

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a oficiat joi slujba de pomenire a eroilor înmormântați la Mănăstirea „Înălțarea Domnului” de la Muntele Rece.

Slujba de pomenire a fost precedată de oficierea Sfintei Liturghii de hramul așezământului monahal. „Pentru noi astăzi este sărbătoare pentru că se proslăvește firea umană, Domnul ne ridică din păcat și din toate căderile noastre”, a spus ierarhul.

Mănăstirea de la Muntele Rece a fost înființată în anul 1995 pe locul cunoscut în memoria populară: „La eroi”. În incinta așezământului se află înmormântați 36 de eroi români, căzuți pe câmpul de luptă în al Doilea Război Mondial, dintre care 19 nu au fost identificați.

Conform datelor istorice, aproximativ 250 de ostași și-au pierdut viața în urma luptelor purtate în zonă.

La evenimentul comemorativ au participat veterani de război, cadre militare și oficialități locale, iar la final, elevii Școlii Gimnaziale din Măguri-Răcătău și Muntele Rece au făcut garda și au depus flori la mormântul fiecărui erou.

Manifestarea s-a încheiat prin defilarea gărzii de onoare formată din militari ai Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu” și ai Batalionului 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „General Vasile Danacu”.

Anual, înainte de Ziua Eroilor, militarii Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu” din Florești și elevii Școlii Gimnaziale Măguri-Răcătău, îngrijesc mormintele eroilor căzuți în apărarea patriei de pe locul unde în prezent se află mănăstirea.

Foto credit: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului / Facebook

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente