PS Benedict Bistrițeanul a resfințit biserica monument istoric din Cojocna, județul Cluj

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a resfințit duminică biserica monument istoric din Cojocna, județul Cluj, ce datează din secolul al 18-lea.

Lucrările de restaurare ale Bisericii „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” au început în anul 2014 la inițiativa comunității parohiale și au fost realizate prin accesarea de fonduri europene.

Din soborul de preoți slujitori au făcut parte Pr. Dan Hodnogi, protopopul de Cluj, Arhid. Sergiu-Iustin Pop, secretarul de cabinet, Arhid. Dan Văscu, directorul Radio Renașterea și Pr. paroh Georgel Rednic.

După slujba de resfințire a lăcașului de cult, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie la altarul exterior din proximitatea bisericii.

„Nu există lege mai înaltă, mai cuprinzătoare decât cea a Evangheliei, nicio constituție din lumea aceasta oricâte s-ar mai succeda, în decursul istoriei, nu poate să ajungă Evanghelia, care este totul și care reprezintă legea așa cum a pus-o Dumnezeu”, a explicat Preasfinția Sa.

„Suntem chemați să medităm la taina unității care este în Biserică, la taina unității care ne-am dori să fie în lumea largă”, a adăugat ierarhul.

Biserica monument istoric, cu hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, a fost construită între anii 1794-1796, în formă de navă, din lemn de brad și așezată pe fundație de piatră.

Foto credit: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente