PS Atanasie la Biserica „Zămislirea Maicii Domnului” din Roma: Lumea de azi denaturează dragostea adevărată

„Contextul lumii secularizare de astăzi lovește în mod agresiv în dragostea autentică, o denaturează și o schimonosește. Chipul lui Dumnezeu, dragostea cea adevărată, este înlocuit cu alte chipuri înșelătoare, care ne fură atenția de la adevărata virtute”, a spus PS Atanasie de Bogdania la hramul Bisericii „Zămislirea Maicii Domnului” din Roma, Italia.

Preasfinția Sa a vorbit despre importanța postului în viața omului, ca mijloc de sărăcire întru cele lumești și de îmbogățire întru cele dumnezeiești. Totodată, a spus că postul este un mijloc de (re)descoperire a dragostei și a modului cum trebuie trăită aceasta.

„Lumea de astăzi denaturează dragostea cea adevărată, încât nu mai înțelegem cu adevărat semnificația cuvântului și ne trezește o îndoială: cine mai poate iubi autentic și adevărat? Adevărata iubire se trăiește în comuniune cu iubirea cea dumnezeiască. Modelul iubirii autentice și adevărate este Maica Domnului”.

PS Atanasie a vorbit despre faptul că durerea din inima Sfântului Ioachim, care nu putea avea copii, a dat naștere unei rugăciuni sincere, nu exterioară, formală și ritualistă. Această durere l-a făcut pe Ioachim să ia calea pustiei, care va deveni hrană roditoare a rugăciunii, hrană aducătoare de viață. Dumnezeu răspunde omului la rugăciunile sale în momentul în care omul înțelege rugăciunea pe care o adresează Domnului și o face roditoare în inima sa.

„În imaginea îmbrățișării Sfinților Ioachim și Ana vedem icoana familiei”, a spus Preasfinția Sa. „Două suflete aflate sub povara suferinței de foarte mulți ani și care s-au încredințat lui Dumnezeu, fac imposibilul posibil. Toate acestea, ca urmare a dragostei autentice și a rugăciunii adevărate”.

Hramul Bisericii „Zămislirea Maicii Domnului” din Roma a fost serbat cu o zi înainte, joi, 8 decembrie.


Parohia Roma IX – La Rustica, cu hramul „Zămislirea Maicii Domnului” a fost înființată în anul 2006, iar paroh este preotul Ilie Ursachi. Parohia funcționează momentan într-un spațiu oferit de Biserica Catolică situat în Via Bernardini, numărul 55. Se urmărește cumpărarea unui spațiu pentru viitoarea biserică parohială.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente