PS Atanasie de Bogdania la prima adunare protopopială a anului: Rugăciunea schimbă lumea, pentru că ne schimbă pe noi

Sfinții isihaști au arătat lumii întregi că oamenii pot, prin rugăciune, să stea ochi în ochi cu Dumnezeu și că rugăciunea are capacitatea de a schimba lumea, pentru că ne schimbă pe noi, a spus marți Arhiereul-vicar al Episcopiei Italiei. Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a prezidat prima întrunire protopopială a anului.

Protopopiatele Piemonte I și Piemonte III s-au reunit pentru a discuta aspecte administrative și duhovnicești la Aosta, sub președinția Preasfinţitul Părinte Atanasie de Bogdania, Părintelui Protopop Marius Floricu și a Părintelui Protopop Cristian Ștefan.

După discutarea aspectelor administrative, în a doua parte a ședinței s-a vorbit despre tematica anului 2022 în Patriarhia Română, declarat Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului şi Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama şi Paisie de la Neamţ.

Preasfinţitul Părinte Atanasie le-a vorbit celor prezenți despre rugăciune ca indicator care ne arată drumul spre Împărăția lui Dumnezeu, care este în inima noastră. ierarhul a explicat că lumea se schimbă prin schimbarea noastră, iar rugăciunea este instrumentul predilect al schimbării personale.

Părinții protopopi au încheiat ședința adresând mulțumiri Arhiereului-vicar al Episcopiei Italiei pentru prezență și pentru cuvintele duhovnicești, exprimându-și speranța că acestea vor rodi în toate parohiile din cele două protopopiate.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente