PS Atanasie de Bogdania: Dragostea prietenilor și rugăciunea aproapelui, aducătoare de vindecare

Arhiereul vicar Atanasie de Bogdania al Episcopiei Italiei a săvârșit duminică Sfânta Liturghie de hram în parohia „Sfântul Ierarh Grigorie cel Mare” din Roma.

În predica rostită la Sfânta Liturghie, ierarhul a vorbit despre Sfântul Grigorie Palama și despre Evanghelia Duminicii.

„Rugăciunea aproapelui dăruiește înviere. Ceea ce înseamnă că și noi când ne rugăm pentru aproapele nostru nu facem altceva decât să îi dăruim înviere. Dumnezeu ne mai descoperă o taină mare cu care trebuie să călătorim în acest post, un lucru de căpătâi: din înviere vom putea gusta atâta câtă iertare vom putea dărui”.

PS Atanasie a explicat că „în prima duminică a postului am cinstit icoana, în cea de-a doua cinstim lumina din icoană, lumină despre care a scris și vorbit Sfântul Grigorie Palama”.

În cadrul Sfintei Liturghii, Arhiereul vicar Atanasie de Bogdania l-a hirotonit diacon pe ipodiaconul Iulian Cărăuș.

Paraclisul „Sfântul Ierarh Grigorie cel Mare al Romei” din Roma a fost înființat în 2018.

Părintele Gabriel Apopei a fost numit preot paroh. Parohia este găzduită într-o fostă capelă catolică, care a fost amenajată cu toate cele de trebuință pentru slujbele ortodoxe.

Foto credit: Episcopia Italiei

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…