PS Atanasie de Bogdania a slujit în Venezia – Mestre de hramul parohiei românești

Arhiereul vicar Atanasie de Bogdania al Episcopiei Italiei a slujit duminică în parohia „Sfânta Muceniță Agata” din Venezia – Mestre cu ocazia hramului. În cadrul slujbei au fost hirotesiți un ipodiacon și un citeț.

Citețul și ipodiaconul sunt absolvenți ai Extensiei de la Roma a Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, informează Episcopia Ortodoxă Română a Italiei.

În predica rostită, Preasfinția Sa a vorbit despre Sfânta Muceniță Agata, care la vârsta de 16 ani a fost martirizată, fiind chinuită de conducătorul cetății Catania.

„Suferința îndurată cu bucurie, smerenie și statornicie ne descoperă faptul că a primit mucenicia pentru dragostea față de Hristos, arătându-ne că singurul lucru care trebuie să ne preocupe în viața noastră este să fim cu Hristos”, a spus ierarhul.

La slujba de hram a participat un sobor numeros de preoți și diaconi, enoriași din parohie și Excelența Sa, Victor Lotreanu, Consulul General al României la Trieste.

Cu ocazia hramului, cvartetul „Synavlia”, compus din studenți de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, a susținut un concert de muzică populară și cântece patriotice.

Foto crdit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente