PS Antonie: Toţi suntem chemaţi la sfinţenie, dar fiecare decide dacă merge sau nu spre ea

PS Antonie de Orhei la parohia Napadeni Ungheni 11 iunie 2017 (3)

PS Antonie de Orhei a oficiat duminica aceasta Sfânta Liturghie în biserica Aducerea Moaştelor Sfântului Ierarh Nicolae din satul Năpădeni, raionul Ungheni, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Sfinţirea oamenilor este lucrarea Duhului Sfânt, le-a spus Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului credincioşilor prezenţi la sfintele slujbe.

Toţi suntem chemaţi la sfinţenie, dar fiecare decide dacă merge sau nu spre ea. Sfinţii sunt pildă de vieţuire, sunt pildă de luptă cu păcatul. De la sfinţi învăţăm cum să fim plăcuţi lui Dumnezeu, cum să dobândim viaţa veşnică, a spus Ierarhul în omilia sa din 11 iunie 2017.

PS Antonie a evidenţiat că este necesar să cerem ajutorul sfinţilor şi să le urmăm viaţa, pentru a ne putea bucura împreună cu ei în Împărăţia lui Dumnezeu.

Ierarhul a apreciat activitatea pastoral-misionară a părintelui Valentin Cântăreţ şi i-a dăruit câteva cărţi pentru biblioteca parohială. Fiecare creştin, prezent la slujbă, a primit din partea PS Antonie iconiţe cu chipul Maicii Domnului.

Părintele Valentin a mulţumit pentru vizită arhierească şi l-a invitat pe Ierarhul Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul comunităţii din Năpădeni.

 

Comentarii Facebook


Știri recente