PS Antonie: „Să ne rugăm Maicii Domnului cu credinţă şi ea nu ne va lăsa rugăciunea fără răspuns”

Credincioşii ortodocşi care ţin calendarul iulian neîndreptat au sărbătorit în 21 septembrie 2017 Naşterea Maicii Domnului. PS Antonie de Orhei i-a îndemnat pe cei prezenţi în biserica din satul Floriţoaia Veche, raionul Ungheni, să aibă credinţa că Maica Domnului le va răspunde la rugăciuni, informează site-ul oficial al Mitropoliei Basarabiei.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului şi-a expus omilia în timpul Sfintei Liturghii şi le-a argumentat credincioşilor de ce rugăciunile îndreptate către Născătoarea de Dumnezeu sunt foarte puternice. Maica Domnului se roagă pentru fiecare dintre noi, la Tronul Ceresc, dacă noi îi cerem aceasta în rugăciunile noastre.

La fel cum a ascultat-o Mântuitorul la Nunta din Cana Galileii, când a transformat apa în vin, aşa o ascultă şi astăzi. Ea este sprijinitoarea şi mijlocitoarea noastră la Fiul Său şi Mântuitorul nostru. Să ne rugăm Maicii Domnului cu credinţă şi ea nu ne va lăsa rugăciunea fără răspuns aşa cum nu i-a lăsat fără răspuns pe toţi creştinii care i s-au rugat ei de la începuturile creştinismului până astăzi, a transmis PS Antonie.

Cu ocazia hramului satului Floriţoaia Veche, Părintele paroh Adrian Agapi a adus spre închinare veşmântul Cuvioasei Parascheva de la Ungheni, icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Mănăstirea Sfântul Proroc Ilie de la Corneşti şi moaştele a mai multor sfinţi de la biserici de peste Prut.

Foto credit: mitropoliabasarabiei.md

Comentarii Facebook


Știri recente