PS Antonie: „O inimă plină de dragoste întreține sănătatea sufletească și trupească a omului”

Episcopul de Bălți a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Biserica „Sf. Mc. Ioan cel Nou de la Suceava” din Volovița, raionul Soroca, unde a vorbit despre pruncii uciși de Irod și despre secretul sănătății sufletești și trupești: inima iubitoare, în care nu încape răul.

Pruncii uciși de Irod îi „simbolizează pe toți cei care suferă pe nedrept, fără să aibă vreo vină”, a spus ierarhul. „Așa se întâmplă când unii oameni în loc să rămână făclii de lumină, care să răspândească dragoste și bunăvoire, se transformă în mesageri ai forțelor întunericului, care distrug și tulbură viața omului și chiar a unei comunități.”

Aceștia se pun în slujba celui rău fiindcă starea lor interioară este una de tulburare. „Este drama acestor persoane. Sunt oameni de compătimit. Ei au nevoie de rugăciunea celor din jur pentru ca Bunul Dumnezeu să-i ajute să se elibereze de această grea povară a inimii lor”, a adăugat părintele episcop.

„O inimă prinsă în mrejele răutății poate îmbolnăvi întreg trupul și, dimpotrivă, o inimă plină de dragoste întreține sănătatea sufletească și trupească a omului și aduce lumină în viața sa”, a avertizat Preasfințitul Părinte Antonie.

„Să ne străduim să facem faptele luminii, faptele care aduc pace în suflet și ne ajută să aducem bucurie și semenilor noștri”, a mai spus ierarhul.

Părintele Paroh Florentin Constantin Doboșeriu, consilier eparhial, i-a mulțumit Preasfințitului Părinte Antonie pentru vizită și l-a invitat să mai vină și cu alte ocazii.

Părintele episcop le-a dăruit copiilor din parohie jucării oferite de o familie care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Ierarhul s-a rugat la liturghie pentru încetarea pandemiei de Covid-19 și i-a îndemnat pe credincioși să se protejeze de infectare atât pe ei înșiși, cât și pe cei din jur.

Foto credit: Episcopia de Bălți

Comentarii Facebook


Știri recente