PS Antonie: „Dumnezeu îi înmulţeşte darul celui care nu pretinde bani pentru darul primit de la El”

PS Antonie de Orhei, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, le-a transmis miercuri credincioşilor din Căuşeni că Dumnezeu îi înmulţeşte darul celui care nu pretinde bani pentru darul primit de la El. Afirmaţia a fost rostită în cadrul Sfintei Liturghii oficiate în Paraclisul Sfinţii Martiri Brâncoveni şi Sfântul Pantelimon care şi-a sărbătorit unul dintre ocrotitori (Sf. Pantelimon – calendarul iulian neîndreptat).

În omilia expusă, ierarhul a vorbit în 9 august 2017 despre viaţa şi minunile Sf. Pantelimon, accentuând cu precădere valoarea darului primit de fiecare om de la Dumnezeu, informează site-ul oficial al Mitropoliei Basarabiei.

Tot ce avem noi sunt darurile lui Dumnezeu. Fiecare are darul său. Este ceea ce ştie omul să facă mai bine. Pentru darul lui Dumnezeu nu avem dreptul să pretindem bani. Vedem de la Sfântul Pantelimon că Dumnezeu celui care nu pretinde bani pentru darul primit de la El, îi înmulţeşte darul, a spus PS Antonie.

La final, Părintele Episcop a apreciat bunul mers al comunităţii păstorite de Pr. paroh Mihail Câşlaru.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…