PS Antonie: „Demonii au putere asupra oamenilor în măsura în care oamenii permit acest lucru”

PS Antonie de Orhei la parohia Sfantul Mare MUcenic Gheorghe din or Cornesti Ungheni 9 iulie 2017 (16)

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului a oficiat duminica aceasta Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din oraşul Corneşti, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

În cuvântul său din 9 iulie 2017, PS Antonie a făcut referire la pericopa evanghelică din Duminica a V-a după Rusalii în care a fost relatată vindecarea celor doi demonizaţi din ţinutul Gadarei.

Vorbind despre lucrarea demonilor în viaţa omului PS Antonie a specificat:

Demonii urăsc pe om, creatura lui Dumnezeu, şi se străduie să-i facă tot timpul rău. Vedem acest lucru şi din Evanghelia de astăzi. Demonii îi chinuie pe cei doi posedaţi şi-i folosesc pentru a tulbura viaţa semenilor. De asemenea, demonii cer să li se permită să intre în turma de porci, care păştea prin împrejurime, tot pentru a face rău oamenilor, pentru a le provoca pierderi materiale.

Ierarhul a explicat tuturor faptul că demonii au putere asupra oamenilor în măsura în care oamenii permit acest lucru.

Dacă omul se îndepărtează de Dumnezeu prin faptele sale cele rele, el devine vulnerabil atacului din partea duhurilor necurate. Daca omul este aproape de Dumnezeu, el este ferit de orice atac din parte demonilor. Şi cum ne fortificăm duhovniceşte împotriva duhurilor necurate? Prin rugăciune fierbinte, prin post, prin pocăinţă, prin Sfânta Împărtăşanie, prin lecturi sfinte, a spus PS Antonie.

PS Antonie a dăruit fiecărui creştin, prezent la sfânta slujbă, câte o iconiţă cu chipul Maicii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente