PS Antonie de Orhei: Prin Învierea Sa, Mântuitorul ne deschide calea spre viaţa veşnică

PS Antonie de Orhei la parohia Sfantul Mare Mucenic Dimitrie din Floritoaia Veche Ungheni 17 aprilie 2017 (14)

În a doua zi de Paşti, PS Antonie de Orhei a oficiat Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie ” din satul Floriţoaia Veche, raionul Ungheni, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

În cuvântul rostit luni, 17 aprilie 2017, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului a evidenţiat faptul că Învierea lui Hristos a schimbat istoria lumii şi a dat sens existenţei umane.

Prin Învierea Sa, Mântuitorul ne deschide calea spre viaţa veşnică. Moartea nu mai are nici o putere. Ultimul cuvânt nu este al morţii, ci al vieţii. „Unde-ţi este moarte boldul?, întreabă Sfântul Ioan Gură de Aur. Moartea a fost învinsă, iadul a fost pustiit, a explicat Preasfinţia Sa.

Credinţa în Iisus Hristos ne asigură viaţa veşnică, a transmis Ierarhul.

El Însuşi spune: „Cel ce crede în Mine are viaţă veşnică” şi tot Mântuitorul ne zice: „Eu sunt învierea şi viaţa”. Mormântul gol al Mântuitorului este garanţia că vom învia şi noi. Să avem credinţă în Dumnezeu şi să credem în marea minune a Învierii pentru ca învierea noastră să fie spre viaţa veşnică în Împărăţia lui Dumnezeu”’.

Părintele paroh Adrian Agapi  i-a mulţumit PS Antonie pentru slujirea arhierească şi l-a invitat să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

 

Comentarii Facebook


Știri recente