PS Antonie de Orhei: Pocăinţa reface legătura omului cu Dumnezeu

PS Antonie de Orhei la parohia Sfantul Gheorghe din sectorul Ciocana Chisinau 12 februarie 2017 (5)

Să ne cercetăm conştiinţa cu atenţie şi să vedem dacă viaţa noastră este conformă cu voia lui Tatălui Ceresc; să folosim Taina Spovedaniei pentru a reface legătura cu Dumnezeu, este îndemnul PS Părinte Antonie de Orhei adresat, duminica aceasta, credincioşilor din raionul Ciocana.

Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului a oficiat, în data de 12 februarie, Sfânta Liturghie şi o slujbă de Te Deum în biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din sectorul Ciocana, Chişinău, notează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la perioada Triodului, la parabola Fiului Risipitor şi la Sfinţii Trei Ierarhi prăznuiţi, pe stil vechi, în data de 12 februarie.

Realizând unde l-a adus păcatul, Fiul risipitor hotărăşte să se îndrepte, să se ridice din starea de cădere, să se întoarcă la tatăl său şi să ceară iertare. Această decizie îi oferă posibilitatea de a porni pe un drum nou, un drum al luminii, un drum al salvării, a evidenţiat ierarhul făcând referire la textul evanghelic.

Accentuând importanţa pocăinţei în viaţa oamenilor, Preasfinţia Sa a explicat faptul că păcatul înstrăinează pe om de Dumnezeu, de semeni şi de sine, iar pocăinţa reface legătura cu Dumnezeu, cu aproapele şi aduce pace şi linişte în suflet.

La final, Ierarhul Mitropoliei Basarabiei a apreciat activitatea jertfelnică a părintelui paroh Teodor Lupanciuc şi i-a dăruit mai multe volume pentru biblioteca parohială.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente