PS Antonie de Orhei: Lepădarea de sine înseamnă să-I găsim lui Dumnezeu un loc în viaţa noastră

PS Antonie de Orhei a oficiat duminica aceasta Sfânta Liturghie la Paraclisul Eroilor Independenţei cu hramul Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt din Municipiul Chişinău, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul său, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului a explicat pericopa evanghelică a duminicii a treia din Postul Mare.

Referindu-se la urmarea lui Hristos, PS Antonie a explicat că omul, având darul libertăţii de la Dumnezeu, decide dacă merge pe calea indicată de Mântuitorul Iisus Hristos sau alege drumul păcatului.

Omul, în mod liber, hotărăşte dacă merge spre lumină sau merge spre întuneric, dacă se îndreaptă spre fericirea veşnică sau spre chinul veşnic. Lepădare de sine înseamnă să ne schimbăm viaţa, să ne eliberăm de egoism. Lepădarea de sine înseamnă să-I găsim lui Dumnezeu un loc în viaţa noastră, a spus ierarhul în omilia rostită în 19 martie 2017.

Să folosim perioada Sfântului şi Slăvitului Post al Sfintelor Paşti pentru a ne apropia de Dumnezeu, eliberându-ne de povara păcatelor prin Taina Sfintei Spovedanii, a îndemnat PS Antonie.

După Liturghie a fost oficiat un Te-Deum pentru sănătatea părintelui paroh Veaceslav Iarmenco, a familiei sale, a ctitorilor şi binefăcătorilor sfântului locaş şi pentru faptul că Bunul Dumnezeu a ajutat să se obţină terenul pentru ridicarea unui noi biserici.


Paraclisul Eroilor Independenţei se află în Municipiul Chişinău, pe strada Gării nr. 1. Parohia  a luat fiinţă prin strădania reprezentanţilor Asociaţiei Veteranilor Războiului din Moldova – 1992, Municipiul Chişinău. Aici, cu binecuvântarea Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, la sfintele slujbe, sunt pomeniţi eroii căzuţi în războiul de la Nistru în anul 1992.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente