PS Antonie de Orhei: Hristos este tainic prezent în aproapele nostru

Preasfințitul Părinte Antonie de Orhei, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat duminică, 19 februarie 2017,  Sfânta Liturghie la Biserica Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din satul Costuleni, Republica Moldova, notează site-ul oficial al Mitropoliei Basarabiei.

După oficierea slujbei, Preasfinția Sa a oficiat un Te-Deum de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra comunităţii din satul Costuleni. Totodată, ierarhul a oficiat slujba Parastasului pentru cei trecuți la Domnul.

În cuvântul rostit, ierarhul a evidențiat că Hristos este prezent tainic în fiecare om.

Textul Evangheliei de astăzi ne descoperă că Hristos este tainic prezent în aproapele nostru. Hristos este prezent în cel care nu are cu se îmbrăca, în cel care nu are ce să mănânce, în cel care este însetat, în cel care se află în spital, în cel care se află în temniţă, în cel străin care caută un adăpost, a spus Preasfinția Sa.

În cadrul predicii, Preasfințitul Părinte Antonie a evidențiat implicarea pastorală a părintelui Anatolie, parohul bisericii, care este și protopop de Ungheni.

Cu această ocazie, ierarhul a amintit de Taberei Spirituale organizată de Mitropoliei Basarabiei, în vara anului 2016, la Mănăstirea Adrian şi Natalia de la Costuleni, la care au participat două sute de copii.

La final, Preasfinția Sa i-a dăruit părintelui Anatolie câteva cărţi pentru biblioteca parohială.

Comentarii Facebook


Știri recente