Când nu avem credinţă, când nu iubim pe semenii noştri, sufletul nostru este pustiu şi nu poate aduna lumină sfântă, a transmis duminica aceasta PS Antonie de Orhei credincioşilor din satul Răzălăi, raionul Sângerei.
Referindu-se la pericopa evanghelică şi la îndemnul Mântuitorului „Daţi-le voi să mănânce”, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului a explicat tuturor că noi suntem îndemnaţi să alinăm pe cei care întâmpină lipsuri în viaţă.
Când suntem buni, când facem milostenie risipim pustiul duhovnicesc din sufletul nostru. Alungând pustiul din inimile noastre ne deschidem sufletul pentru Lumina lui Dumnezeu. Adunând lumină creştem duhovniceşte până la asemănarea cu Dumnezeu. De aceea, suntem îndemnaţi să facem binele pentru a ne asemăna cu Dumnezeu şi pentru a moşteni viaţa de veci.
Ierarhul Mitropoliei Basarabiei a slujit duminică, 30 iulie 2017, în biserica „Pogorârea Duhului Sfânt” din satul Răzălăi, localitatea de origine a Mitropolitului Iosif Naniescu.
Sinod Mitropolitan la Iaşi: Noi propuneri de canonizare
După Sfânta Liturghie a fost oficiat un Te-Deum cu ocazia împlinirii a 15 ani de la recunoaşterea Mitropoliei Basarabiei de către stat, în 30 iulie 2002, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.
Iosif Naniescu – omul care a schimbat un oraş prin dragoste şi bunătate
PS Antonie l-a felicitat pe părintele paroh Valeriu Cernei cu ocazia sărbătoririi zilei de naştere. Ierarhul i-a oferit daruri constând în cărţi şi a evidenţiat contribuţia părintelui la organizarea Mitropoliei Basarabiei, la înfiinţarea de noi parohii în cadrul Mitropoliei şi la ridicarea unui nou locaş în satul Mitropolitului Iosif Naniescu. Părintele Cernei este Vicar administrativ al Episcopiei de Bălţi.