PS Antonie: „Credinţa ne luminează, ne înalţă şi ne apropie de Dumnezeu”

PS Antonie de Orhei

Preasfinţitul Părinte Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat duminică, 20 noiembrie 2016, Sfânta Liturghie la Paraclisul „Sfinţii Martiri Brâncoveni şi Sfântul Pantelimon” din oraşul Căuşeni, informează Biroul de Presă al Mitropoliei Basarabiei.

În cuvântul de învăţătură, făcând referire la pericopa evanghelică, Preasfinţitul Părinte Antonie a vorbit despre importanţa credinţei în viaţa oamenilor:

 Credinţa ne dă puteri, ne aduce împlinirea dorinţelor noastre. Credinţa ne luminează, ne înalţă şi ne apropie de Dumnezeu. Cei care cred sunt avantajaţi faţă de cei care nu cred, pentru că nu sunt singuri, sunt cu Dumnezeu, a spus PS Antonie.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată o slujbă de Te Deum, în semn de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu asupra preotului paroh, a familiei sale şi asupra comunităţii „Sfinţii Martiri Brâncoveni şi Sfântul Pantelimon” din oraşul Căuşeni.

PS Antonie  a apreciat spiritul jertfelnic, organizatoric şi gospodăresc al părintelui paroh Mihail Câşlaru. Părintele acordă multă atenţie activităţilor destinate copiilor, pe care se străduie să-i apropie de Biserică. Pentru aceştia clericul a amenajat un tren de joacă în apropierea lăcaşului de cult.

Este bine ca cei mici să se joace aproape de sfântul locaş, în felul acesta ei se familiarizează cu cele bisericeşti. Toate metodele sunt de folos dacă reuşim să-i aducem pe copii la sfânta biserică, a precizat părintele Mihail.

PS Antonie l-a felicitat pe părintele Mihail cu ocazia sărbătoririi zilei de naştere, dorindu-i ani mulţi cu sănătate cu roade mari în Gradina Domnului.

Părintele Mihail Câşlaru a mulţumit Preasfinţiei Sale pentru felicitare, vizită şi binecuvântare arhierească, invitându-l pe arhiereul Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul comunităţii „Sfinţii Martiri Brâncoveni şi Sfântul Pantelimon” din Căuşeni şi cu alte ocazii.

Părintele Mihail Câşlaru i-a arătat Preasfinţiei Sale terenul de joacă pentru copii şi i-a vorbit de proiectele pe care urmează să le desfăşoare în Căuşeni.

02

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente