PS Andrei: „Sfinții Ierarhi Ilie Iorest și Sava Brancovici s-au făcut pildă de răbdare, sfințenie și smerenie”

Anul acesta, în Duminica Floriilor (24 aprilie 2016), creştinii ortodocşi români i-au cinstit şi pe Sf. Ierarhi Ilie Iorest, Sava Brancovici și Simion Ștefan, Mitropoliții Transilvaniei, precum şi pe Sf. Ier. Iosif Mărturisitorul din Maramureș.

Prezent în biserica parohiei Călimănel din județul Harghita, ocrotită de Sf. Ierarhi Ilie Iorest şi Sava Brancovici, Episcopul Covasnei şi Harghitei le-a vorbit credincioşilor despre aceşti mari ierarhi arătând că „Sfinții Ierarhi Ilie Iorest și Sava Brancovici au propovăduit Cuvântul Lui Dumnezeu la poporul din Ardeal și s-au făcut pildă de răbdare, sfințenie și smerenie”.

3

În Duminica Floriilor, 24 aprilie 2016, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei Călimănel din județul Harghita, ocrotită de Sf. Ierarhi Ilie Iorest şi Sava Brancovici, informează Alexandru Moroianu, Consilier Comunicații Media al Episcopiei Covasnei şi Harghitei.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor prezenți despre importanța sărbătorii Floriilor, menționând faptul că Intrarea Domnului în Ierusalim ne ilustrează, nouă creștinilor, icoana smereniei Mântuitorului.

„Sfinții Ierarhi Ilie Iorest și Sava Brancovici au propovăduit Cuvântul Lui Dumnezeu la poporul din Ardeal și s-au făcut pildă de răbdare, sfințenie și smerenie”, a subliniat Preasfinţia Sa în cuvântul de învăţătură arătând că sfinţii români cinstiţi anul acesta în Duminica Floriilor, „au suferit batjocură și chinuri pentru Hristos Domnul, de aceea și noi cei de astăzi avem datoria de a mărturisi credința străbună și de a fi mucenici în apărarea Legii strămoșești.

„Ardealul a avut nevoitori și slujitori devotați, dovadă stau sfintele locașuri și sfintele lor moaște, de aceea vă îndemn nașteți copii să ajungă slujitori sfinți și mădulare vii ale Bisericii Străbune”, a spus Preasfinţia Sa.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a binecuvântat altarul de vară de pe muntele „Tarnița” din Călimănel, care a primit hramurile „Schimbarea la Față” și Sfinții Ierarhi Ilie Iorest, Sava Brancovici, Simion Ștefan și Sfântul Iosif din Maramureș”.

2

Comentarii Facebook


Știri recente