PS Andrei: Să fim următori ai faptelor pline de ascultare ale Maicii Domnului

Hram Izvorul Mureşului (1)

Îndemnul acesta a fost adresat de Episcopul Covasnei şi Harghitei pelerinilor prezenţi la mănăstirea Izvorul Mureşului, jud. Harghita. Ierarhul i-a sfătuit pe credincioşii aflaţi la slujbă să fie stăruitori în rugăciune, în fapte bune şi în trăire autentică creștină ca următori ai faptelor pline de ascultare ale Maicii Preacurate.

Cuvintele au fost rostite la finalul Liturghiei de hram oficiată împreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie Mureșanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei, în altarul de vară al Mănăstirii, informează site-ul oficial al Eparhiei Covasnei şi Harghitei.

În omilia rostită în cadrul slujbei, Preasfințitul Părinte Ignatie Mureșanul a amintit despre modul minunat în care Maica lui Dumnezeu înfățișează sfințenia și cum aceasta, Maică a Stăpânului Hristos Dumnezeu fiind, a viețuit și a adormit întru deplină smerenie, trăirea ei fiindu-ne fiecăruia dintre noi chip vrednic de urmat spre lucrarea mântuirii noastre.

Răspunsurile la strană au fost oferite de grupul psaltic Anastasios din Târgu Mureș.

În cadrul slujbei, teologul Trofin Dumitru a fost hirotonit diacon pe seama Paraclisului Episcopal din localitatea Sfântu Gheorghe.

Comentarii Facebook


Știri recente