PS Andrei: „Păcatul ne înstrăinează de Dumnezeu”

Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, a oficiat duminică, 22 mai 2016, Sfânta Liturghie, în Parohia Platonești, Protopopiatul Călimani, județul Harghita, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Răspunsurile la strană au fost date de corul Anastasios din Târgu Mureș.

05

Făcând referire la pericopa evanghelică în care ne este prezentată vindecarea slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda, Preasfinţia Sa a subliniat faptul că păcatul ne înstrăinează de Dumnezeu.

„Noi românii avem o afirmație «singurătatea ucide»; te ucide atunci când nu trăiești cu Hristos și cu Sfinții Lui pentru a putea alunga singurătatea. Când l-a întâlnit pe Hristos, slăbănogul a câștigat totul, de aceea s-a tămăduit la cuvântul Lui Dumnezeu și după ce și-a luat patul nu s-a dus acasă, ci s-a dus la Templu să i-a binecuvântare și cuvânt de folos: « Iată că te-ai făcut sănătos de acum să nu mai păcătuiești ca să nu îți fie ceva mai rău»”, a mai spus Preasfinţia Sa.

După slujba Sfintei Liturghii, Părintele Paroh Viorel Pop a fost hirotesit iconom stavrofor, iar cei care au sprijinit lucrările efectuate la biserică, precum şi la casa parohială, au primit distincții din partea ierarhului.

04

 

Comentarii Facebook


Știri recente