PS Ambrozie: Sf. Stelian Paflagonul a „cunoscut ce înseamnă durerea unui copil care îşi vede părinţii trecând la cele veşnice foarte devreme”

PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a vizitat duminica trecută comunitatea credincioşilor din localitatea Oinacu din judeţul Giurgiu. Cu acest prilej, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, la care au luat parte la foarte mulți părinți, însoțiți de copii, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În omilia expusă, Părintele Episcop a prezentat viaţa Sf. Cuv. Stelian Paflagonul şi a accentuat unele experienţe foarte dureroase prin care a trecut sfântul.

Cunoaştem despre Sfântul Stelian că a cunoscut durerea de când era foarte mic. A cunoscut durerea aceea de a trăi ca un copil singur la părinţi, pentru că părinţii i-au pierdut pe fraţii şi surorile lui de când erau foarte mici. De asemenea, ştim că a cunoscut ce înseamnă durerea unui copil care îşi vede părinţii trecând la cele veşnice foarte devreme, devenind orfan. Lucrurile acestea l-au făcut să fie foarte sensibil pentru toţi cei care sunt în durere, să fie foarte simţitor şi grabnic ajutător cum este acum pentru cel care are nevoie de ajutorul său, a spus Preasfinţia Sa.

La finalul slujbei, tinerii de la Centrul cultural Sfântul Stelian al Parohiei Oinacu, Protopopiatul Giurgiu, au susținut un program de colinde și cântece patriotice, fiind răsplătiți cu daruri de Chiriarhul Giurgiului.

Credincioșii prezenți la acest eveniment însemnat din viața parohiei au adus cinstire moaștelor Sf. Gheorghe și ale Sf. Ecaterina, aduse de la noua Catedrală Episcopală din Giurgiu.

Foto Credit: Episcopia Giurgiului

Comentarii Facebook


Știri recente