PS Ambrozie în Duminica a treia a Postului: „să ne asumăm și să ne purtăm crucea vieții noastre cu răbdare și credință”

În cadrul Sfintei Liturghii oficiată duminică în noua catedrală episcopală din Giurgiu, Preasfinţitul Părinte Ambrozie i-a sfătuit pe credincioşi să îl urmeze pe Hristos şi să poarte cu răbdare şi credinţă crucea încercărilor, deoarece „Dumnezeu nu ne împovărează cu mai mult decât putem duce”.

„Trebuie să Îl urmăm pe Mântuitorul Iisus Hristos, să ne asumăm și să ne purtăm crucea vieții noastre cu răbdare și credință, cu pace și bucurie, așa cum a purtat-o și Hristos, făcându-se ascultător Părintelui Ceresc până la jertfa supremă. Calea Lui Hristos este calea Crucii și Învierii”, a subliniat Preasfinția Sa.

Pornind de la îndemnul Mântuitorului care spune „oricine dorește să Îmi urmeze Mie să se lepede de sine, să își ia crucea și să Îmi urmeze”, Ierarhul a evidenţiat că Hristos Domnul ne îndeamnă să ne lepădăm de sine, să ne lepădăm de egoism, să facem voia Lui, luându-ne crucea pe umeri și să-L urmăm.

„Oricine va voi să își scape viața prin propriile sale puteri o va pierde, iar cine își va dărui viața Mântuitorului Iisus Hristos și Evangheliei sale, acela și-o va mântui. Așadar, fiecare suntem chemați la mijlocul acestei perioade de nevoință și rugăciune să ne purtăm crucea”, a afirmat PS Ambrozie.

Tot astăzi, ierarhul a instalat pe părintele Iacob Lucian Cătălin în postul de preot slujitor la noua Catedrală Episcopală, oferindu-i cu acest prilej mai multe daruri.

Foto credit: Arcanu Vasile/Episcopia Giurgiului

Comentarii Facebook


Știri recente