PS Ambrozie: Îl putem întâmpina pe Dumnezeu în Biserică şi în rugăciune

PS Ambrozie slujind la Colibaşi

Preasfinţitul Părinte Ambrozie i-a îndemnat pe credincioşii giurgiuveni să îl întâmpine pe Hristos în rugăciune. Acesta este locul unde îl găsim pe Mântuitorul, a transmis ierarhul.

În cuvântul rostit joi, 2 februarie 2017, Chiriarhul Episcopiei Giurgiului a explicat că praznicul Întâmpinării Domnului nu se referă doar la taina de veacuri a Vechiului Testament şi la împlinirea întâlnirii dreptului Simeon cu Mântuitorul lumii, ci are menirea de a ne arăta locul unde noi Îl putem întâmpina real pe Dumnezeu, şi anume în sfânta Biserică şi în rugăciune.

În omilia transmisă credincioşilor parohiei  Colibaşi din Protopopiatul Herești, ierarhul a făcut referire şi la momentul în care dreptul Simeon a luat pe Hristos Pruncul în braţe şi a rostit binecunoscuta rugăciune: Acum liberează…

Prin glasul bătrânului Simeon, a spus Preasfinţia Sa, se întâlnesc, în templu, Legea veche a slovei, cu Legea cea nouă a Duhului Sfânt.

Credincioşii prezenţi la slujbă au avut posibilitatea să aducă cinstire unor fragmente din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina şi ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, aduse de la Catedrala Episcopală din Giurgiu.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii sfântului locaș trecuţi la cele veşnice.

La final, Preasfințitul Părinte Ambrozie a oferit preoților slujitori câte o reverendă, împreună cu mai multe cărți și albume apărute la editura eparhială, iar credincioşilor prezenţi le-a dăruit iconiţe cu chipul Maicii Domnului și ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Muzeu băcăuan dedică o expoziție Mănăstirii Bogdana de pe Valea Trotușului, unde a fost stareț Sf. Teodosie de la Brazi

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a inaugurat joi expoziția foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Au fost expuse fotografii, manuscrise, documente, obiecte liturgice și de cult și icoane, precum și…