PS Ambrozie: Icoanele ne cheamă spre slava din Împăraţia lui Dumnezeu

PS Ambrozie - Duminica Ortodoxiei

În Duminica Ortodoxiei din 5 martie 2017, Preasfinţitul Părinte Ambrozie a slujit la Catedrala Episcopală din Giurgiu. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie şi a adresat celor prezenţi o omilie despre cinstirea sfintelor icoane, informează site-ul oficial al eparhiei.

În cuvântul rostit, Preasfinţia Sa a subliniat importanţa reprezentărilor iconografice în cultul Bisericii Ortodoxe.

Ele reprezintă comunicarea vizuală a realităţii invizibile divine, manifestată în timp şi spaţiu. Icoana ne cheamă spre ceea ce este nevăzut: slava din Împăraţia lui Dumnezeu în care intră sfinţii, a explicat Preasfinția Sa.

Duminica Ortodoxiei, deşi este prăznuită în perioada Postului Mare, este o zi de bucurie, a spus Ierarhul, datorită faptului că ne aduce aminte de ziua în care Sfintele Icoane au fost readuse cu mare alai în Biserica Ortodoxă.

Ea ne mai aduce aminte de datoria de creştini pe care o avem faţă de sfintele icoane şi ne oferă garantia că aceia care şi astăzi sunt împotriva cinstirii sfintelor icoane vor fi ruşinați, ca şi înaintaşii lor, cu veacuri în urmă. Sfintele icoane vor rămâne întotdeauna odoare scumpe inimilor creştine şi mijloace alese pentru preamărirea lui Dumnezeu şi a sfinţilor Lui, a încheiat Preasfinția Sa.

În cadrul slujbei a fost citită Pastorala Sfântului Sinod la Duminica Ortodoxiei.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente