PS Ambrozie: Când ni se pare că nu mai putem purta crucea, să fim încredinţaţi că Hristos ne este alături

Atunci când ni se pare că nu mai putem purta crucea, să fim încredinţaţi că Hristos ne este alături. Și El face aceasta pentru că ne iubeşte. Noi, la rândul nostru, trebuie să răspundem cu iubire la iubirea Lui, iar aceasta se manifestă prin fapte concrete îndreptate către aproapele aflat în suferinţă, a spus PS Ambrozie în predica rostită în data de 17 septembrie 2017.

Parohia Sfânta Sofia din municipiul Giurgiu și-a sărbătorit în Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ambrozie, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În prima parte a cuvântului său, Episcopul Giurgiului a explicat ce înseamnă asumarea crucii şi urmarea lui Hristos.

Mesajul Evangheliei de astăzi este acela de a avea curajul să ne purtăm crucea vieţii, crucea suferinţei, până la capăt. Fără suferinţă, pe care să ne-o asumăm în sens creştinesc, nu putem să ajungem la mântuire. Cine încearcă să respingă crucea suferinţei, crucea vieţii, o va simţi mult mai grea şi ajunge, din nefericire, uneori chiar să se revolte împotriva lui Dumnezeu, a arătat Preasfinția Sa.

Ierarhul a mai vorbit în omilia sa și despre Sfânta Sofia, ocrotitoarea mamelor și fiicelor, pomenită în Biserica Ortodoxă alături Pistis, Elpis şi Agap.

Mărturisind că sunt creştine, au fost chemate la scaunul împărătesc şi acolo, cu mult curaj, au înfruntat toate chinurile pentru Domnul Iisus Hristos. Pentru credinţa lor au fost cumplit chinuite, iar mai apoi li s-a tăiat capul, primind astfel cununa muceniciei. Mama lor, Sofia, plângând trei zile pe mormântul lor, şi-a dat şi ea sufletul în mâna Domnului, a spus PS Ambrozie.

La final, copii prezenți la hram au primit cartea Jurnal de călătorie la Sfânta Liturghie, apărută recent la editura Basilica, scrisă de Ani – Eliza Busuioc.

Foto credit: Episcopia Giurgiului

Comentarii Facebook


Știri recente