PS Ambrozie a inaugurat lucrările de extindere a Cabinetului Medical „Sf. Ioan Rusul”

Părintele Episcop Ambrozie a binecuvântat joi lucrările de extindere a Cabinetului Medical „Sf. Ioan Rusul”, unde se oferă servicii gratuite pentru asigurați și neasigurați. Cabinetul are un nou medic specialist în recuperarea prin electroterapie.

Au participat Arhim. Mihail Muscariu, Exarhul Mănăstirilor din Episcopia Giurgiului, Arhim. Teodor Șerban, Vicar Eparhial, medicul Elena Dinu, deputat de Giurgiu, și numeroși clerici. Cu acest prilej, cabinetul a primit și hramurile Sf. Ap. Andrei, Sf. Nectarie, Sf. Efrem cel Nou și Sf. Luca al Crimeei.

Ierarhul a adresat mulțumiri Monahiei Andreea Dragomir, medic specialist – medicină de familie. „Inițial, m-am gândit la un Centrul de Medicină Internă pentru preoți și familiile lor, dar ne bucurăm să vedem că activitatea s-a extins. S-au realizat foarte multe lucruri datorită jertfei dumneavoastră”, a spus el.

Episcopul a precizat că monahia a creat punți de legătură cu instituțiile publice și ajută, cu timp și fără timp, familiile preoților, victimele violenței domestice, refugiații din Vama Giurgiu și pe toți cei care îi cer sprijinul.

„Este neadormită și omniprezentă. Răspunde la mesaje ziua și noaptea, aleargă cu mașina și ajută pe toată lumea”, a spus părintele episcop. El i-a oferit o icoană a Sf. Ap. Andrei, copie după cea din catapeteasma Catedralei Patriarhale, și un buchet de flori.

Părintele Arhimandrit Mihail Muscariu a remarcat, la rândul său, că acest cabinet „a devenit un adevărat reper”, sala de așteptare fiind mereu plină de pacienți.

„Spun toți cei din oraș că, atunci când pășesc în acest cabinet medical, simt nu numai alinarea pe care maica, prin știința de medic o aduce trupului, dar și alinare sufletească, prin îmbinarea aceasta fericită a duhovniciei cu știința medicală”, a precizat și Părintele Arhimandrit Teodor Șerban.

„O felicit și eu, și toți preoții prezenți. Am venit atât de mulți, pentru că maica este foarte iubită”, a adăugat el. Unul dintre preoți a adus o donație de medicamente.

„Mulțumesc Preasfințitului Părinte Ambrozie că mi-a acordat încredere”, a declarat Maica Andreea Dragomir. „Îl rugăm în continuare să se roage pentru noi să fim sănătoși, ca să putem să-i ajutăm pe toți cei care au nevoie de sprijinul și ajutorul nostru.”


Monahia Andreea Dragomir a absolvit ca șefă de promoție Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Provine dintr-o familie cu cinci copii, dintre care doi au intrat în monahism. Celălalt este Arhimandritul Iustin Dragomir, Starețul Mănăstirii Bogdana și întemeietorul Așezământului de copii „Sf. Ierarh Leontie de la Rădăuți”.

Inaugurat în 2010 la inițiativa Preasfințitului Părinte Ambrozie, Cabinetul Medical „Sf. Ioan Rusul” al Episcopiei Giurgiului se află pe Str. Dan Barbilian nr. 8. Noul medic specialist în medicină de recuperare este dr. Maria Mirabela Dragomir.

Foto credit: Episcopia Giurgiului

Comentarii Facebook


Știri recente