Pruncul unui preot botezat de Preasfințitul Părinte Ambrozie în Capela Spitalului Bolintin Deal

Episcopul Ambrozie al Giurgiului a oficiat duminică Taina Botezului pentru pruncul Efrem al preotului Luca Severian de la Capela Spitalului Bolintin Deal.

Botezul a fost precedat de Sfânta Liturghie oficiată în cadrul Capelei „Sf. Luca al Crimeei și Sf. Doctori fără de arginți.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, Episcopul Giurgiului a evidențiat legătura dintre cunoașterea lui Dumnezeu și viața veșnică.

De asemenea, Preasfințitul Părinte Ambrozie a vorbit și despre „importanța dreptei credințe în iconomia mântuirii noastre subliniind aportul deosebit pe care l-au avut în formularea explicită a credinţei despre Sfânta Treime, cei 318 părinţi participanţi la Sinodul I Ecumenic de la Niceea din anul 325”- informează Episcopia Giurgiului.

„Aici, primii teologi creştini au analizat taina Preasfintei Treimi din perspectiva trimiterii Fiului lui Dumnezeu în lume, adică a iconomiei mântuirii, stabilindu-se şi raportarea Fiului faţă de Tatăl şi Duhul Sfânt, cât şi la posibila unire dintre dumnezeire şi umanitate în persoana Sa”, a spus Preasfinția Sa.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a oficiat Taina Botezului pentru pruncul Efrem, fiul preotului slujitor în cadrul capelei spitalului.

Credincioșii prezenți la eveniment au avut prilejul de a cinsti părticele din moaștele Sf. Luca al Crimeei, ocrotitorul capelei spitalului.

Foto credit: Episcopia Giurgiului

Comentarii Facebook


Știri recente