Pruncii sunt binecuvântarea familiei, a spus IPS Iosif

IPS Iosif în Belgia (6)

Prezent duminica aceasta în parohia Sfinții Ioachim și Ana din Hoogstraten, Belgia, IPS Iosif a vorbit comunităţii româneşti despre familia creştină şi pericolele de care este ameninţată în aceste vremuri. Pruncii sunt binecuvântarea familiei, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

Ierarhul a adus în discuţie creşterea alarmantă a numărului de avorturi şi a evidenţiat faptul că pruncii sunt darul lui  Dumnezeu pentru familiile creştine.

Naşterea unui copil este un eveniment extraordinar pentru fiecare familie. Însă, gândiţi-vă câţi asemenea copii mor în pântecele mamelor lor anual, a atras atenţia ierarhul.

Făcând referire la modelul familie creştine, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale i-a oferit ca exemplu pe Sfinţii Ioachim şi Ana care s-au rugat cu jertfelnicie să le dăruiască Dumnezeu un prunc, iar rodul rugăciunii lor a fost extraordinar.

Ei s-au rugat cu lacrimi ca Dumnezeu să le dea un copil şi iată ce copil le-a dat! Fecioara Maria cea care în numele omenirii întregi a spus: Iată Roaba Domnului, fie mie după cuvântul Tău. Atunci întreaga omenire a spus da lui Dumnezeu prin Fecioara Maria, a evidenţiat Ierarhul.

De asemenea, Părintele Mitropolit a făcut referire la numeroasele cazuri când tinerii nu vin la biserică să primească binecuvântarea lui Dumnezeu prin Taina Nunţii şi trăiesc în păcat.

La finalul slujbei, părintele Gheorghe Macovei a mulţumit comunităţii parohiale pentru sprijin şi Înaltpreasfinţiei Sale pentru slujire şi binecuvântare. Părintele paroh a dăruit Înaltpreasfinţiei Sale o icoană reprezentând pe Sfinţii Ioachim şi Ana.

Părintele Gheorghe Macovei a vorbit la finalul slujbei despre comunitatea românească din Hoogstraten şi a evidenţiat că Biserica ocupă un rol important în viaţa lor, mai ales acum când se află departe de casă.

Au nevoie de Biserică, de Liturghie. Plecaţi departe de casă, ei se întâlnesc aici cu Hristos la sfânta slujbă. Bucuria cea mai mare este că se umple biserica de copii, ne bucurăm deoarece credinţa noastră nu se risipeşte, a subliniat părintele Gheorghe.

Înalpreasfinţia Sa a îndemnat comunitatea să fie alături de păstorul lor sufletesc, deoarece efortul depus de preoţii români din diaspora este unul imens.

Dacă dumneavoastră lucraţi cinci zile pe săptămână, în mare măsură preoţii noştri lucrează şapte zile din şapte, cinci la jobul lor, iar sâmbăta şi duminica depun jertfă pentru comunitatea parohială, a explicat Înaltpreasfinţia Sa.


Parohia cu hramul Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana din Hoogstraten a fost înfiinţată în anul 2012.

 

Comentarii Facebook


Știri recente