„Provocările viitorului” sub lupă la FTOUB, într-o lansare de carte online

O nouă apariție editorială a adus în atenție provocările viitorului pentru Biserica Ortodoxă, marți seară la Facultatea de Teologie din București (FTOUB). Volumul lansat online pune sub lupă experiențele recente, precum cele din criza Covid-19, aduce ipoteze privind viitorul Bisericii și concluzionează că soluția este adaptarea la nou, dar nu și renunțarea la valorile fundamentale.

„Biserica Ortodoxă și provocările viitorului” este un volum colectiv unde semnează teologi, cercetători și oameni de cultură români din țară și din străinătate.

Un sfert dintre autori au participat la dezbaterea de marți, care a constituit lansarea oficială a cărții. Evenimentul a fost transmis live de Trinitas TV.

După salutul Decanului FTOUB, Pr. Ioan Moldoveanu, au luat cuvântul editorii lucrării: Pr. Mihai Himcinschi, Decanul Facultății de Teologie din Alba Iulia și Pr. Răzvan Brudiu de la aceeași facultate, care a fost și moderatorul întâlnirii.

Au vorbit apoi: Adrian Lemeni de la catedra de Apologetică Ortodoxă a FTOUB, Ovidiu Hurduzeu, scriitor și critic social, Pr. Oliviu-Petru Botoi, titularul catedrei de Teologie Morală la Facultatea din Alba Iulia, precum și teologii Marius-Ștefan Ciulu și Mihail Khalid Qaramah.

Între autori se numără și doi ierarhi. PS Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, scrie despre criza Covid-19, iar PS Benedict Bistrițeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, despre „‹Sarcina mistică› a teologiei ortodoxe și religiozitatea omului actual”.

Poți răsfoi și comanda cartea online.


Volumul „Biserica Ortodoxă și provocările viitorului” apare printr-o colaborare a Editurii Reîntregirea cu Editurile „Aeternitas” și „Presa universitară clujeană”.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente