Provocările misiunii clericilor militari discutate la Câmpia Turzii

La convocarea anuală a preoţilor militari din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene Române sunt discutate aspecte referitoare la provocările pe care clericii din armată le întâmpină în misiunea eclesială.

Identificarea și soluționarea posibilelor probleme, împărtășirea de experiențe pastorale specifice, strategii misionare, statutul şi rolul preotului militar sunt câteva dintre temele aflate pe ordinea de zi a întâlnirii desfăşurate la Câmpia Turzii în perioada 17-19 septembrie 2019.

Preoții militari au primit miercuri vizita Mitropolitului Andrei al Clujului și Episcopului vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Întâlnirea a început la ora 10:00, în Capela militară „Sfântul Ilie” din incinta Bazei Aeriene din Câmpia Turzii, cu o slujbă de Te Deum, oficiată de Episcopul Varlaam Ploieșteanul, în prezența mitropolitului, a preoților din aviația militară și a altor reprezentanți din cadrul Statului Major al Apărării.

În încheierea ceremoniei, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a vorbit despre importanța misiunii pe care clericii o întreprind în cadrul Aviației Române și a Forțelor Terestre, informează Radio Renaşterea.

După oferirea unor distincţii, manifestările au continuat în sala de evenimente a Bazei Aeriene, cu mai multe prelegeri, prezentări și dezbateri pe teme duhovnicești și de ordin administrativ.

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a transmis cuvântul de binecuvântare al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Gazda întâlnirii este Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, manifestarea fiind orgazinată de Statul Major al Forțelor Aeriene Române, cu binecuvântarea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române și a Mitroplitului Clujului.

Foto credit: Radio Renaşterea

Comentarii Facebook


Știri recente