Protopsaltul Lykourgos Angelopoulos comemorat în Catedrala Mitropolitană din Iași

Membrii Asociației Culturale Byzantion au participat sâmbăta aceasta la Sfânta Liturghie și la slujba de pomenire pentru Lykourgos Angelopoulos, care au avut loc în Catedrala Mitropolitană din Iași.

Slujbele din 20 mai 2017 au fost oficiate de Arhim. Dosoftei Șcheul, Marele eclesiarh al Catedralei Mitropolitane din Iași.

Prof. Dr. Lykourgos Angelopoulos a fost dirijor al Corului Bizantin Grec și protopsalt al Arhiepiscopiei de Constantinopol. El a fost inițiatorul unui eveniment internațional care are loc la Iași de mai bine de zece ani: Masterclassul de Cânt Bizantin.

Adrian Sârbu, dirijorul corului Byzantion, care a fost ucenic al lui Lykourgos Angelopoulos, a amintit calitățile marelui protopsalt, a cărui misiune și operă au depășit cu mult granițele țării natale, Grecia.

Lykourgos Angelopoulos ne dă ocazia de a realiza ce înseamnă cu adevărat misiunea unui dascăl: aceea de a fi nu numai profesor, ci om; un model de viață spirituală și profesională, de dăruire prin muncă, prin energie, prin dragoste, a spus Drd. Adrian Sârbu, dirijorul corului Byzantion, conform doxologia.ro.

Ediția a zecea a Festivalului Internațional Masterclass de Cânt Bizantin va avea loc la Iași, în perioada 10-14 iulie 2017.

© pemptousia.gr.

Comentarii Facebook


Știri recente