Protopsalți, psalți și dirijori de cor la Catedrala Patriarhală (1820-2020): Volum semnat de Arhid. Constantin Hurjui

Unul dintre actualii slujitori ai Catedralei Patriarhale, Arhid. Constantin Hurjui, este autorul volumului „Protopsalți, psalți și dirijori de cor la Catedrala Patriarhală (1820-2020)”, apărut recent la Editura Basilica.

Pornită de la dimensiunile unei disertații la Pastorație și viață liturgică în cadrul Facultății de Teologie din București, în 2012, lucrarea se apropie de exigențele unei teze de doctorat, notează Pr. Conf. Dr. Stelian Ionașcu în Prefața cărții.

„Cele 70 de pagini inițiale au fost augmentate, informațiile îmbogățite prin contribuțiile personale și cercetări în diferite arhive, astfel că noua înfățișare a căpătat originalitate, iar cartea, așteptată de mult de către iubitorii de muzică bisericească, se va bucura de aprecieri și în lumea muzicală și eclesiastică”, consideră Părintele Stelian Ionașcu.

Răsfoiește cartea!

Despre autor, el admite că „este înzestrat cu o voce impresionantă de tenor, cu intonații netemperate bizantine și cu dragoste de cântul bisericesc de strană și de recitativul liturgic”.

Arhid. Constantin Hurjui. ©Basilica.ro

Volumul cuprinde și istoricul formațiilor vocale care au evoluat de la 1836 până azi la catedrală. Sunt evidențiați dirijori de seamă: Arhim. Visarion, Gheorghe Cucu, Nicolae Oancea, Nicolae Lungu, Constantin Drăgușin, Iulian Cârstoiu, Stelian Ionașcu.


Volumul de față poate fi poate fi achiziţionat prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected], [email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărţilor Bisericeşti

Comentarii Facebook


Știri recente