Protopopul Vicențiu Doru Zinveliu a primit Crucea Patriarhală

Patriarhul Daniel a oferit părintelui Vicențiu Doru Zinveliu, protopop de Beclean, Crucea Patriarhală. Cea mai înaltă distincţie a Bisericii Ortodoxe Române i-a fost dăruită pentru întreaga activitate pastoral-misionară și administrativă desfășurată în cei 49 de ani de preoție, dintre care 10 ani ca protopop.

Distincția i-a fost înmânată duminică, 27 decembrie, de Înaltpreasfințitul Andrei, care l-a felicitat pentru toate realizările și le-a evidențiat pe principalele trei:

  • edificarea Catedralei din Beclean (1995-2013);
  • reînființarea în anul 2011 a Protopopiatului Ortodox Beclean, desființat de regimul comunist în anul 1961;
  • și ctitorirea Mănăstirii Pantocrator, cu hramul „Sfântul Paisie Aghioritul”, situată în cartierul Valea Viilor din orașul Beclean.

Mitropolitul Andrei a slujit în a treia zi de Crăciun în Catedrala din Beclean şi a sfinţit pictura lăcaşului de cult ctitorit de pr. Vicențiu Doru Zinveliu.

La finalul slujbei, părintele protopop Vicențiu Doru Zinveliu a fost felicitat de autoritățile locale și județene pentru bogata activitate pastoral-misionară desfășurată în decursul unui jumătate de secol de slujire preoțească.

Astfel, a primit o diplomă din partea președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, precum și titlul de „Cetățean de onoare al orașului Beclean”. Distincția civică i-a fost oferită de primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan.

Începând cu data de 1 ianuarie 2021, protopopul Doru Zinveliu se va pensiona, se va retrage din activitatea administrativă, dar va continua misiunea sacerdotală.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente