Protopopiatul Târgoviște Nord are un nou protoiereu

Înaltpreasfințitul Părinte Nifon a oficiat luni, 31 ianuarie, slujba hirotesiei și instalarea în funcție a noului protoiereu al Protopopiatului Târgoviște Nord, părintele Silviu Constantin Danciu. Evenimentul a avut loc în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Târgoviște.

Gramata mitropolitană de instalare în funcție a fost citită de preotul Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial. La finalul slujbei, noul protopop a primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Nifon crucea pectorală și brâul roșu, ca semne ale slujirii și a responsabilității sale.

În cuvântul rostit, Arhiepiscopul Târgoviștei a mulțumit fostului protopop pentru întreaga lui activitate și l-a îndemnat pe părintele Silviu Constantin Danciu să continue și să intensifice lucrarea și misiunea pastorală începută de predecesorul lui. Totodată, IPS Nifon l-a încurajat pe noul protopop să dezvolte programele și proiectele de catehizare și de organizare a vieții parohiale.

În încheiere, noul protoiereu al Protopopiatului Târgoviște Nord i-a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Nifon pentru încrederea acordată și a prezentat anumite aspecte ale viziunii sale pastorale.

Foto credit: Arhiepiscopia Târgoviștei

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente