Protopopiatul Sector 1 Capitală organizează o campanie de donare de sânge

Protopopiatul Sector 1 Capitală organizează în perioada 14-16 septembrie campania de donare de sânge „Picături de viaţă”.

Clericii şi credincioşii de pe raza Protopopiatului, care au vârsta cuprinsă între 18 şi 50 de ani şi nu suferă de boli cronice, sunt îndemnaţi să doneze sânge în zilele menţionate, în intervalul orar 10:00-12:30, la Centrul de Transfuzie Sanguină – Bucureşti.

Părintele Protopop Marin Comănescu de la Protopopiatul Sector 1 Capitală a declarat pentru Basilica.ro că acţiunea are scopul de a veni în ajutorul semenilor aflaţi în suferinţă.

„Hristos Şi-a vărsat scumpul Său sânge prin jertfa Sa plină de iubire pentru mântuirea noastră”.

„Îndemnaţi de aceasta, responsabili fiind de cei aflaţi în suferinţe şi boli, şi noi, preoţii şi credincioşii din Protopopiatul Sector 1 Capitală, venim să dăruim o picătură de sânge pentru aproapele nostru”.

Anual, doar 2% din populația României donează sânge, un procent infim raportat la necesităţile stringente ale unui pacient. În fiecare zi, la nivel naţional este nevoie de minim 1.000 litri de sânge, iar 450 ml de sânge donat ar putea salva trei vieți.

Centrul de Transfuzie Sanguină – Bucureşti se află situat pe strada Doctor Constantin Caracaș 2-8.

Sursă foto: medijobs.ro


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente