Protopopiatul pentru Estul SUA a avut ședință în Southbridge

Luni și marți, 9 și respectiv 10 martie 2009, clerul Protopopiatului pentru Estul SUA al Arhiepiscopiei Ortodoxă Române din cele două Americi, s-a întâlnit la Parohia Ortodoxă Română Sf. Mihail din Southbridge, Massachusetts. Clericii de la parohiile Sf. Mihail, Southbridge; Sf. Nicolae, Shrewsbury; Cuv. Parascheva, Wakefield; Sf. Nicolae, Woodside; Sf. Treime, Rochester, NY și de la mânăstirea Sf. Dimitrie cel Nou din Middletown, NY s-au întâlnit cu Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Nicolae pentru a discuta tema Comunicarea și împortanța ei pentru misiune, ca și pentru a stabili Adunarea de Protopopiat din acest an.

Întâlnirea de marți a început cu slujba Utreniei în biserica parohiei, urmată de micul dejun oferit de Asociația doamnelor de la parohia Sf. Mihail. Pr. Protopop Nicholas Apostola, Pr. Peter Preble și Pr. Gregory Christakos de la parohia greacă Sf. Spyridon din Worcester au avut prezentări asupra temei comunicării în parohii și la nivel de Arhiepiscopie. S-a discutat despre folosirea alternativelor media ca website, Buletin parohial, podcast, Facebook.

După un prânz oferit de aceeași Asociație a doamnelor, s-a discutat despre organizarea Adunării de Protopopiat. S-a hotărât ca Adunarea să aibă loc în weekendul 2-3 octombrie a.c., la parohia Sf. Treime din Rochester, NY. Detaliile Adunării vor fi comunicate ulterior. Adunarea va cuprinde mai mulți delegați ai parohiilor.

Sursa: romarch.org

Comentarii Facebook


Știri recente