Protopopiatul Oradiei, Peștișului și Aleșdului are un nou protoiereu

Ceremonia de hirotesie și instalare a noului protoiereu al Protopopiatului Oradiei, Peștișului și Aleșdului a fost oficiată marți de PS Sofronie la centrul eparhial al Episcopiei Oradiei. Este vorba de Pr. Aurel Simion Goga care a fost până în această zi inspector eparhial pentru cateheză.

Fostul protoiereu al Oradiei, Peștișului și Aleșdului, Pr. Dorel Octavian Rus, s-a retras ca urmare a pensionării pentru limita de vârstă, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Hirotesia și instalarea au avut loc în Paraclisul Sfinții Ierarhi Mărturisitori Ilie Iorest, Sava Brancovici și Simion Ștefan în prezența membrilor Permanenței Centrului Eparhial, a protoiereilor din Eparhie și a altor clerici.

Noului protopop i-au fost oferite bedernița, brâul roșu, crucea pectorală, bastonul și gramata chiriarhală, după care a citit Actul de onestitate și fidelitate față de Biserică în noua calitate pe care a primit-o.

PS Sofronie a adresat un cuvânt de apreciere cu privire la rodnica activitate desfășurată de Pr. Dorel Octavian Rus ca preot paroh la Parohia Izvorul Tămăduirii din Oradea și ca protoiereu al Protopopiatului Oradiei, Peștișului și Aleșdului.

În continuare, Pr. Dorel Octavian Rus va sluji în Parohia Izvorul Tămăduirii, fiind numit, de asemenea, director al Institutului cultural-misionar Sfinții Doctori Anarghiri al Parohiei.

Noul protoiereu și-a exprimat bucuria și mulțumirea pentru încrederea acordată, precizând că își va dedica întreaga sa pricepere, cu responsabilitate și conștiinciozitate, pentru continuarea și intensificarea lucrării administrative și pastorale din cadrul Protopopiatului Oradiei, Peștișului și Aleșdului, în cooperare și conlucrare cu Centrul Eparhial, cu celelalte trei protopopiate, cu preoții din cuprinsul Protopopiatului Oradea, în strânsă unitate și ascultare deplină față de Chiriarhul Oradiei.

Preasfinția Sa l-a felicitat și i-a urat mult spor în lucrarea nouă pe care o începe.

Ierarhul a subliniat faptul că lucrarea și experiența pastoral-misionară frumoasă și bogată a Părintelui Aurel-Simion Goga, în special cu copiii și cu tinerii, începând cu Parohia Tria din Protopopiatul Marghita, continuată apoi în Parohia Sânnicolau Român din Protopopiatul Tinca, dar și rezultatele deosebite obținute în calitatea de Inspector pentru cateheză la Centrul Eparhial, precum și responsabilitatea, jertfelnicia și fidelitatea de care a dat dovadă, l-au recomandat pe noul protopop pentru ascultarea și misiunea încredințată.

Foto credit: Episcopia Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente