Protopopiatul Ilfov Nord și Parohia Otopeni au sprijinit material la început de an școlar 40 de copii

În contextul începerii noului an școlar, Protopopiatul Ilfov Nord și Parohia Otopeni au oferit suport material 40 de copii. Aceștia au primit vineri, 29 septembrie 2017, ghiozdane complet echipate, precum și caiete.

Acțiunea a avut loc la biserica Nașterea Maicii Domnului, dar și la sediul liceului din orașul Otopeni.

Copiii sunt elevi în învățământul primar și gimnazial la Liceul Teoretic Ioan Petruș din orașul Otopeni și provin din familii cu posibilități materiale mai reduse. Ei au fost selectați de cadrele didactice pentru a primi în dar câte un ghiozdan complet echipat, precum și caiete necesare pe parcursul noului an școlar.

Protopopiatul Ilfov Nord este într-o strânsă colaborare cu liceul din Otopeni și derulează în parteneriat două programe ce vin în sprijinul elevilor. Unul este Programul Învingător pe traseul devenirii, prin care se acordă premii elevilor merituoși la olimpiade și concursuri școlare și Programul Șterge lacrima, prin care sunt consiliați și sprijiniți material copiii cu risc de abandon școlar.

La fiecare început de an școlar, cele 72 de parohii din cuprinsul protopopiatului, dar și instituția protopopiatului, vin în sprijinul elevilor. Astfel, în această toamnă au fost ajutați un număr de 1170 copii cu rechizite și îmbrăcăminte, valoarea ajutorului oferit ridicându-se la 56.817 lei.

Foto credit: Protopopiatul Ilfov Nord

Comentarii Facebook


Știri recente