Protopopiatul Huedin | Mitropolitul Clujului le-a vorbit despre pocăință credincioșilor din Parohia Vânători

În duminica după Botezul Domnului (8 ianuarie 2017) credincioșii Parohiei Vânători din Protopopiatul Huedin au primit vizita IPS Mitropolit Andrei, informează radiorenasterea.ro

Comunitatea s-a adunat la Biserica parohială cu hramul Intrarea în biserică a Maicii Domnului pentru a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Mitropolitul Clujului. Unii dintre credincioși au venit îmbrăcați chiar în straie populare, specifice zonei în care trăiesc.

Celor prezenți, ierarhul le-a vorbit despre pocăință, virtute pe care Mitropolitul Andrei o consideră absolut necesară pentru mântuire.

Pocăința e o lucrare mare și cel ce reușește să o facă cu siguranță ajunge în Împărăția Cerurilor. Sfântul Ioan Damaschinul, care era preocupat și el de pocăință, îi dă o definiție foarte limpede. El spune că pocăința este întoarcere cu lacrimi și cu părere de rău de la păcat la virtute și de la diavol la Dumnezeu. Maria Egipteanca, pentru cei 17 ani de păcate a petrecut în pustia Iordanului 47 de ani. După acești ani, când a găsit-o Sfântul Zosima, observând-o cum se roagă a constatat că s-a ridicat de la pământ, a devenit sfântă. Iată ce lucrare minunată a făcut pocăința cu ea, a spus ierarhul.

La finalul slujbei, Mitropolitul Clujului a binecuvântat noua casă parohială ridicată cu sprijinul autorităților comunei Ciucea.

Cu acest prilej, IPS Andrei le-a mulțumit tuturor celor implicați în această lucrare.

Tot în încheierea manifestărilor, Înaltpreasfințitul Andrei a sfințit și o troiță din lemn ridicată în curtea casei parohiale.

Comentarii Facebook


Știri recente