Protopopiatul Gherla oferă ghiozdane pentru 60 de elevi defavorizați

Programul anual „Un ghiozdan echipat pentru un copil vulnerabil, o șansă la educație performantă și la un viitor mai bun” desfășurat de Protopopiatul Gherla și filiala locală a Asociației Filantropia Ortodoxă va fi extins pentru a include 60 de copii proveniți din familii defavorizate, cu risc de excluziune socială și de abandon școlar.

Campania a ajuns la a opta ediție și își propune să determine implicarea comunității în susținerea acestor copii, dintre care unii trăiesc în familii monoparentale sau sunt crescuți de  familia extinsă.

Copiii vor primi câte un ghiozdan în care vor fi: un penar echipat, caiete, substanțe igienico-sanitare și mască de protecție pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

„Formarea tinerilor este esențială pentru familie și societate, iar azi, mai mult ca oricând, este nevoie de implicarea  noastră, a tuturor, de suportul companiilor și al persoanelor fizice”, a declarat Simina Trifan, asistent social la Protopopiatul Gherla.

„Credem cu tărie că investiția în educație este una dintre cele mai bune modalități de a crește calitatea vieții. Împreună putem schimba destinele acestor copii care merită toate șansele la o viață socială normală”, a mai precizat ea.

Protopopiatul Gherla se desfășoară constant mai multe proiecte filantropice: Proiectul „Sfântul Stelian” oferă duminica o masă caldă pentru zeci de bătrâni singuri și vulnerabili, iar parohiile Gherla III și IV susțin refugiul pentru oamenii fără adăpost de la Cabana Brădet.

Pentru donații în produse

Protopopiatul Ortodox Român Gherla
Str. 1 Decembrie 1918, nr. 31, loc. Gherla, Jud Cluj
Luni-Vineri, orele 8:00-16:00

Pentru donații în bani

Serviciul de Asistență Comunitară Protopopiatul Ortodox Român Gherla
Cont: RO60BTRLRONCRT0296429801

Filantropia Ortodoxă Filiala Gherla
Cont: RO54BTRL05201205H00683XX

Foto credit: Pixabay


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro!

Comentarii Facebook


Știri recente