Protopopiatul Caransebeș. PS Lucian a sfințit Biserica din Sălbăgelu Nou

Preasfințitul Părinte Lucian a oficiat, în ziua praznicului Înălțării Domnului, slujba de sfințire a bisericii din Sălbăgelu Nou, Protopopiatul Caransebeș. La eveniment au participat: credincioși din localitate, reprezentanți ai autorităților locale, precum și un grup de pelerini din Brașov.

Cu ocazia târnosirii (sfințirii), părintele paroh a fost hirotesit iconom stavrofor. De asemenea, ctitorii și toți cei care s-au implicat în construirea lăcașului de cult au primit Diploma de excelență Sfântul Apostol și Evanghelist Luca.

În cuvântul rostit în data de 25 mai 2017, Episcopul Caransebeșului a evidențiat importanța momentului pentru comunitatea parohială, informează Diac. Pavel Canea și Darius Herea de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Ne-am bucurat foarte mult că în trei ani această comunitate de credincioși au reușit să ridice aici, unde niciodată nu a fost o biserică ortodoxă, o preafrumoasă casă a lui Dumnezeu, unde să se adune în fiecare duminică și sărbătoare. Îi mulțumim lui Dumnezeu căci într-adevăr a făcut o minune cu noi și în mod special cu acești buni, darnici și jertfelnici credincioși români și ucrainiei din această localitate, a spus Preasfinția Sa


Parohia Sălbăgelu Nou numără 16 familii cu 54 de credincioşi, aici locuind o comunitate de ucraineni ortodocşi, care multă vreme nu au avut un lăcaş de cult.

Din anul 2010, slujbele au fost oficiate de părintele Albai Iustin Petru Trandafir în paraclisul cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae, din cadrul școlii din localitate. Piatra de temelie a fost pusă de Preasfințitul Părinte Lucian la sărbătoarea Bunei Vestiri pe stil vechi în anul 2014.

 

Comentarii Facebook


Știri recente