Protopopiatul Călăraşi oferă Spitalului Județean 11.000 lei pentru dezinfectanți și echipamente protecție

În şedinţa de lucru din 1 aprilie a Permanenţei Consiliului Eparhial, Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor a adoptat mai multe măsuri importante în lupta anti-Covid-19.

Hotărârile luate sunt implementate la nivelul parohiilor, mănăstirilor şi protopopiatelor din cuprinsul Eparhiei.

Unul dintre proiectele aprobate este „Solidaritatea, cel dintâi antidot”, desfăşurat de Protopopiatul Călăraşi.

Proiectul constă în donarea sumei de 11.000 lei către Spitalul de Urgență Județean Călărași „Pompei Samarian” din Călăraşi pentru achiziționarea de dezinfectanți și echipamente de protecție pentru personalul medical.

„Împreună să fim buni, împărtășind Dragostea lui Hristos!”, un alt proiect avizat în cadrul aceleiaşi şedinţe, se derulează în perioada aprilie – iunie 2020 prin intermediul celor 12 servicii sociale acreditate, cele 6 Birouri de asistență socială din cadrul Protopopiatelor Slobozia, Urziceni, Fetești, Călărași, Oltenița și Lehliu, și al celor 344 de parohii și capele din Eparhie.

Programul constă în intensificarea acțiunilor de voluntariat și parteneriat social, desfăşurate prin cele peste 340 de structuri social-filantropice ale Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Acţiunile sunt îndreptate către persoanele aflate în risc social și medical, izolate sau autoizolate la domiciliu din județele Ialomița și Călărași.

Foto credit: Adevărul

Comentarii Facebook


Știri recente