Protopopiatul Beiuș. PS Sofronie a sfințit biserica ocrotită de Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul

Preasfinţitul Părinte Sofronie a oficiat, în data de 3 septembrie 2017, slujba de sfințire a Bisericii Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul din filia Teleac, Protopopiatul Beiuș, a precizat părintele Cristian Rus.

Slujba a fost urmată de săvârşirea Sfintei Liturghii. Evenimentul a adunat credincioşi din Teleac, dar și din localităţile învecinate.

După citirea pericopei evanghelice, Episcopul Oradiei a adresat un cuvânt catehetic în care a explicat înțelesurile duhovnicești ale Pildei lucrătorilor răi.

Via este lumea. Lucrătorii care au fost chemați să o lucreze sunt nimeni alții decât cei care au primit cuvântul lui Dumnezeu. Aceștia au trebuit să fie lumină pentru toate celelalte neamuri. Însă ei s-au atașat de lumea aceasta și crezându-se stăpâni au ajuns să alunge dintre ei, să izgonească pe cei trimiși de Dumnezeu, a spus Preasfinția Sa.

Pe parcursul întregii zile, toţi credincioşii ortodocşi prezenţi au avut posibilitatea să intre în Sfântul Altar, să se închine şi să sărute Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi Sfânta Masă.

Comentarii Facebook


Știri recente