Protoiereu nou pentru Protopopiatul Caransebeș

Părintele Ilie Florin Ciucur a fost numit recent cel de-al 20-lea protopop al Caransebeșului. Evenimentul a avut loc, în prezența Preasfințitului Părinte Lucian, la Catedrala istorică Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. În cadrul manifestării a fost săvârșită o slujbă de Te Deum și un polihroniu.

În cadrul slujbei, părintele consilier administrativ-bisericesc al eparhiei, Alin Vasile Câmpean, a dat citire Gramatei episcopale la instalarea protopopului, după care noul protoiereu al Caransebeșului a citit actul de fidelitate și onestitate față de Biserică.

La momentul festiv au fost prezenți membrii Permanenței Consiliului Eparhial a Episcopiei Caransebeșului, precum și toți clericii din Protopopiatul Ortodox Caransebeș.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a evidențiat importanța misiunii pastorale a preoților într-o lume din ce în ce mai complicată, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Îi mulțumim cu această ocazie părintelui protopop onorific Liviu Drăgan care a condus acest Protopopiat cu multă responsabilitate și demnitate timp de 17 ani. Avem nevoie de mai multă misiune, într-o lume din ce în ce mai complicată și duplicitară, provocările sunt multiple, problemele sunt crescânde și avem nevoie de oameni tineri și dinamici care să îmbunătățească în adevăratul sens al cuvântului viața administrativă a Bisericii, a subliniat Părintele Episcop Lucian.


Protopopiatul Caransebeș este alcătuit din 73 de parohii, iar începând din acest an va avea un nou sediu. Părintele protopop Ilie Florin Ciucur s-a născut în data de 13 mai 1983.

Comentarii Facebook


Știri recente