Protoieria Sector 6 Capitală organizează un seminar dedicat igienei orale 

Protoieria Sector 6 Capitală organizează în data de 2 august 2018 un seminar de conștientizare a importanței igienei orale care se adresează copiilor proveniți din familiile defavorizate aflați în evidența Asociaţiei Diaconia, filiala Sector 6.

Acţiunea va avea loc la sediul Cantinei Sociale Sfântul Mucenic Barnabas, din Bd. Drumul Taberei nr. 28 A şi face parte din Campania „Când doi ori doi fac şase, zâmbeşte!”

Campania este derulată de Centrul de Sănătate Multifuncțional „Sfântul Nectarie”, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 (DGASPC6) și sprijinită de Primăria Sectorului 6.

Sesiunea va fi susținută de domnul Andrei Niță, medicul stomatolog al Centrului „Sfântul Nectarie”.

El va explica copiilor cât de important este spălatul pe dinți, va prezenta diferite tehnici de periaj și cum pot transforma în distracție cele 2 minute pe care trebuie să le acorde periajului, o dată dimineața și o dată seara.

„Prin acest proiect ne propunem să fim alături de DGASPC6 în promovarea și conștientizarea sănătății orale, precum și dezvoltarea încrederii celor mici de a merge fără teamă la medicul stomatolog pentru tratamente preventive, evitând astfel îngrijirile tardive, mai dificile şi mai costisitoare”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica părintele protoiereu Costel Burlacu.

La finalul sesiunii desfăşurate la sediul cantinei sociale fiecare copil participant va primi o periuță și o pastă de dinți, un orar de periaj al dinţilor și o carte de colorat pentru a-i încuraja să adopte un comportament sănătos în vederea menţinerii sănătăţii orale.

Pachete cu alimente

Totodată, Cantina Socială Sfântul Mucenic Barnabas, susținută financiar de parohiile din cuprinsul Protoieriei Sector 6 Capitală, va oferi în luna august tuturor beneficiarilor un pachet constând în alimente și produse de igienă personală, întrucât activitatea acesteia va fi suspendată în vederea realizării lucrărilor de igienizare și reparații.

Acţiunea filantropică este o prelungire a programului social „Masa de Duminică” implementat de protoierie pentru familiile asistate care au copii. Acestea primesc, la sfârşit de săptămână un pachet cu alimente care să asigure mesele de peste week-end.

Cantina acordă servicii sociale gratuite persoanelor aflate în situații financiare și material precare, dar și cu situații medicale deosebite, având drept scop reinserția socială a persoanelor marginalizate și asigurarea unei mese necesare existenței.

Cantina socială Sfântul Barnaba a Asociaţiei Diaconia filiala Sector 6 a fost sfințită joi, 10 septembrie 2015, de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Foto credit: DGASPC6

Comentarii Facebook


Știri recente