Protoieria Onești a trimis 20 de tone de ajutoare în Ucraina

Protoieria Onești din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a organizat un transport umanitar pentru refugiaţii ucraineni, miercuri, 2 martie 2022.

Șapte microbuze încărcate cu aproximativ 20 de tone de ajutoare au ajuns la Așezământul „Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți”, acestea urmând a fi trimise în Ucraina.

Transportul a fost posibil datorită apelului făcut de protoierie, căruia i-au răspuns numeroși credincioși, dar și societăți comerciale din oraș, care au contribuit cu produse alimentare neperisabile, produse de igienă, apă, medicamente, pături și alte produse de primă necesitate.

„Am colectat  daruri, bunuri, dar mai ales dragostea și jertfa credincioșilor din Onești. Am pornit de la ora patru dimineața șapte microbuze și am descărcat direct într-un tir care va porni către frații noștri aflați în suferință în Ucraina”.

„Toate produsele au fost adunate de la credincioșii noștri din Onești prin Sectorul de asistență socială al Protoieriei pentru refugiații din Ucraina, dar și pentru cei care au rămas în casele lor, dar se confruntă cu diferite greutăți”, a declarat Părintele Protopop de Onești, Ioan Bărgăoanu.

Imediat după începerea conflictului militar în Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a fost alături de refugiații veniți în România și în Republica Moldova oferindu-le hrană și ajutoare materiale, asistență spirituală, servicii de transport și spații de cazare.

S-au mobilizat în acest sens eparhii din țară și de peste hotare, alături de ONG-urile Bisericii. Inițiativele de sprijin pentru refugiați sunt coordonate prin platforma „Ajută cu bucurie”, unde se poate oferi ajutor material sau se pot înscrie voluntari.

Foto credit: Protoieria Oneşti

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente