Protoieria Bacău: Morţi „uitaţi” la morga SJU Bacău, înmormântaţi creştineşte

Cinci persoane abandonate la morga Spitalului Judeţean Bacău au fost înmormântate, la începutul lunii aprilie,  prin contribuţia unor credincioşi şi a câtorva clerici din Protoieria Bacău.

De regulă, persoanele decedate sunt abandonate la morgă de rude pe motiv că nu au bani să-i îngroape sau nu se ştie de moartea lor.

Persoanele au fost înhumate în cimitirele Hemeiuș, Filipești şi Sărata I.

„Trei dintre acestea au avut loc la cimitirul din Hemeiuș, prin dragostea și purtarea de grijă a familiilor Baghiu și Țaga și a Pr. Roșu Marius, Pr. Constantin Abageru și Pr. Ovidiu Radu, una la Filipești prin implicarea părintelui Băisan Ioan și a Primăriei Filipești, iar cea din urmă a fost în Bacău, la Cimitirul Sărata I prin grija familiei Marțafoi”, se precizează pe site-ul protoieriei.

Activitatea socială a fost organizată prin concursul Protoieriei Bacău, reprezentată de pr. Protopop Eugen-Ciprian Ciuche.

După înmormântările de la Hemeiuş, la centrul parohial a fost binecuvântate pachetele cu mâncare ce a fost împărțite pentru pomenirea sufletelor celor adormiți.

„Cei care s-au implicat în această activitate de binefacere pentru cei care au fost „singuri pe lume” s-au îngrijit ca toate rânduielile să fie făcute corect și complet, ca măcar acum, sufletele celor adormiți să simtă dragostea aproapelui, ca semn al iubirii lui Dumnezeu față de oameni”, a precizat Răzvan Dimitrie Radu – Asistent social Protoieria Bacău.

Foto credit: Protoieria Bacău

Comentarii Facebook


Știri recente