Protoieria Bacău le-a oferit vârstnicilor o incursiune în istorie și un prilej de meditație la rolul lor în familie

Protoieria Bacău le-a oferit joi vârstnicilor din Parohia Ortodoxă Lazaret o incursiune în istoria locală și un bun prilej de socializare. Aceștia au vizitat ruinele curților domnești din Bacău și au ascultat două prelegeri: una despre istoria locală și cealaltă despre influența duhovnicească pe care o pot exercita în familie.

Părintele protopop Eugen-Ciprian Ciuche a invitat beneficiarii Centrului de socializare a vârstnicilor din cadrul Parohiei Ortodoxe Lazaret la sediul protoieriei, unde aceștia au ascultat o prelegere a Părintelui Mihail Tomozei, Parohul Bisericii Precista, despre istoria curților domnești din Bacău.

În a doua parte a întâlnirii, Părintele Bogdan Antohi le-a vorbit despre influența pe care o pot avea în creșterea și educarea copiilor și nepoților. Prezentarea sa a pornit de la exemplul Sfintelor Nona, Emilia și Antuza, mamele Sfinților Grigore Teologul, Vasile cel Mare și Ioan Gura de Aur.

Clericul le-a transmis participanților un gând inedit:

„Voi sunteți viitorul țării, pentru că voi puteți cultiva în nepoții voștri Liturghia de după  Liturghie, adică puteți să îi faceți iubitori de Hristos și de Biserică, de valorile credinței noastre și toate asemenea spre mântuirea sufletului”.

Între prelegeri, participanții au vizitat ruinele curților domnești din Bacău. Curțile au fost construite în vremea Sfântului Domnitor Ștefan cel Mare de fiul său, Alexandru, și sfințite la 1 ianuarie 1491.

Foto credit: Protoieria Bacău

Comentarii Facebook


Știri recente